Rondreis Hoogtepunten Cambodja, 11D/10N

Samenvatting Rondreis Hoogtepunten Cambodja

Route van de Rondreis Hoogtepunten Cambodja: Siem Reap – Phnom Penh – Sihanoukville.

Een prachtige rondreis waarbij u alle hoogtepunten van Cambodja bezoekt! De reis begint met een uitgebreide verkenning van Siem Reap en omgeving. Geniet van alle cultuur en natuur in de ‘City of Angkor‘ en haar omgeving! Vervolgens brengt u een wat korter bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh en sluiten we de Rondreis Hoogtepunten Cambodja af met een verblijf aan 1 van de stranden van Sihanoukville. Al met al een onvergetelijke reis!

Tijdens de Rondreis Hoogtepunten Cambodja bezoekt u onder andere de volgende bezienswaardigheden:

In Siem Reap en omgeving:

 • Hariharalaya, met de 3 tempels uit de zogenaamde Roluos Groep: de Bakong Tempel, de Preah Ko en de Lolei Tempel.
 • Thommanon Tempel, Ta Keo en Ta Prohm Tempel.
 • Angkor Thom met onder andere de Bayon Tempel, Phimeanakas Tempel, Baphuon Tempel, Terrace of the Elephants en Terrace of the Leper King.
 • Angkor Wat, de meest bekende tempel ter wereld!
 • Zonsondergang bij de Pre Rup Tempel.
 • Een Apsara dans show.
 • Bezoek aan het dorp Kampong Phluk.
 • Banteay Srei Tempel, Kbal Spean en Banteay Samre.

In Phnom Penh:

 • Koninklijke Universiteit van de Kunst, inclusief de Dans Academy.
 • Nationaal Museum.
 • Tuol Sleng Genocide Museum.
 • Wat Ounalom Pagode.
 • Koninklijk Paleis.
 • Zilveren Pagode.
 • Wat Phnom.

In Sihanoukville:

 • Naast heerlijk relaxen aan het strand kunt u hier op eigen gelegenheid diverse stranden bezoeken. Daarnaast kunt u onder andere eiland hoppen, snorkelen, duiken, vissen en een boottocht maken door mangrovebossen.

Aanbevolen reisperiode voor de Rondreis Hoogtepunten Cambodja: half oktober – mei.

Programma & Route Rondreis Hoogtepunten CambodjaReisbeschrijvingPrijzen & uitgangspunten

Programma & Route Rondreis Hoogtepunten Cambodja

 

Programma

Dag 01: Aankomst in Siem Reap + transfer + vrije tijd.

Dag 02: Roluos Groep en Ta Prohm tour.

Dag 03: Angkor Thom + Ankor Wat tour.

Dag 04: Kampong Phluk tour + vrije tijd.

Dag 05: Banteay Srei en Kbal Spean tour.

Dag 06: Siem Reap – Phnom Penh.

Dag 07: Phnom Penh tour.

Dag 08: Phnom Penh Highlights tour + transfer naar Sihanoukville.

Dag 09: Dag ter vrije besteding.

Dag 10: Dag ter vrije besteding.

Dag 11: Vrije tijd + transfer naar Phnom Penh + vertrek vanuit Phnom Penh.

Route

Route Rondreis Hoogtepunten Cambodja

Reisbeschrijving Rondreis Hoogtepunten Cambodja

 

Dag 1: Aankomst in Siem Reap + transfer + vrije tijd

Bij aankomst in Siem Reap wordt u begroet op het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt de Rondreis Hoogtepunten Cambodja beginnen met het op eigen gelegenheid verkennen van de stad.

Overnachting in Siem Reap.

 

Dag 2: Roluos Group en Ta Prohm tour (O)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Hariharalaya, een plek waar de Khmer bevolking floreerde in de late 9e eeuw en het begin van de 10e eeuw. De tempels zijn de oudste van zijn soort en staan bekend als de Roluos Groep. De drie tempels uit de Roluos Groep zijn de Bakong tempel (een bergtempel met prachtig beeldhouwwerk), de Preah Ko (een graftempel) en de Lolei tempel met de mooiste beeldhouwwerken en geschriften van de Roluos Groep.

In de middag zullen we een bezoek brengen aan meerdere tempels nabij de Thommanon tempel. Naast deze tempel staan ook een bezoek aan Ta Keo (een van Angkor’s mooiste bergtempels), Ta Prohm (gebouwd in een stuk jungle) en diverse andere prachtige tempels en gebouwen op het programma. Ook zullen we een bezoek brengen aan Les Chapiters Ecole, een organisatie die is opgericht in 1992 met als doel de kunst uit het oude Khmer tijdperk levend te houden. De jongere generatie leert hier over houtbewerking, beeldhouwen en het weven van zijde.

De lunch en het avondeten zijn op deze dag niet inbegrepen, eventueel zijn deze maaltijden wel vooraf bij te boeken. Dit geldt voor alle excursiedagen van deze Rondreis Hoogtepunten Cambodja!

Overnachting in Siem Reap.

 

Dag 3: Angkor Thom + Ankor Wat tour (O, D)

Na het ontbijt zullen we een bezoek brengen aan Angkor Thom, een ommuurd gedeelte van de ruïnestad Angkor. Dit bezoek is inclusief een bezoek aan de beroemde Bayon Tempel en de Phimeanakas Tempel op het terrein van het oude Koninklijke Paleis. Ook de Baphuon Tempel en de bekende Terrassen van de Olifanten en de Melaatse Koning (Leper King) komen aan bod tijdens deze indrukwekkende tour.

In de middag brengen we een bezoek aan de meest bekende tempel ter wereld, het overweldigende Angkor Wat. Dit hoogtepunt van de architectuur stamt uit de 12e eeuw en beslaat ongeveer 210 hectare grond. Aan het eind van de middag, kunt u genieten van de zonsondergang bij de Pre Rup Tempel.

In een lokaal restaurant zullen we vervolgens gezamenlijk het avondeten nuttigen onder het genot van een Apsara dans show.

Overnachting in Siem Reap.

 

Dag 4: Kampong Phluk tour + vrije tijd (O)

Na het ontbijt wordt u per auto naar een boot gebracht op ongeveer 20 kilometer afstand van het centrum van Siem Reap. Bij aankomst zult u aan boord gaan en met de boot een bezoek brengen aan het dorp Kampong Phluk, een dorp gebouwd op stelten. In Kampong Phluk wonen ongeveer 3000 mensen die onderdeel zijn van de overgebleven Khmer bevolking. Hun woningen zijn gemaakt van hout en bamboe en zijn gebouwd op een hoogte van ongeveer 6 tot 7 meter boven de grond. Dit in verband met het grote verschil in waterpeil van het Tonlé Sap Meer.

Indien u reist tijdens de droge periode (december – april) staat het water laag en lijken deze huizen op wolkenkrabbers. De bewoners nemen hun intrek in kleine, drijvende huisjes op het meer. Wanneer u reist tijdens de natte periode (juni – oktober) staat het water tot aan de woningen en nemen de bewoners weer intrek in hun permanente huizen. De bevolking houdt zich bezig met het vangen van vis en het maken van producten van deze vis.

De middag en avond zijn ter vrij besteding.

Overnachting in Siem Reap.

 

Dag 5: Banteay Srei en Kbal Spean tour (O)

We brengen in de ochtend een bezoek aan het betoverende Banteay Srei, bijgenaamd ‘Citadel of Women‘. Het lijkt alsof deze tempel zo is ontworpen dat er geen enkel plekje overblijft om te decoreren en het beeldhouwwerk in roze zandsteen is uniek.

Na het bezoek rijden we per auto naar Kbal Spean vanaf waar we beginnen met onze wandeling. Na ongeveer 40 minuten wandelen kunt u het geluid van de waterval al horen en zult u links en rechts beeldhouwwerken op stenen langs de rivier waarnemen. Deze beeldhouwwerekn staan voor de goden van de Brahma religie en dateren uit de 11e eeuw. Ze zijn langs de rivier gemaakt om het water heilig te maken en de goden te bedanken voor het water dat zij geschonken hebben. Tijdens de wandeling langs het water komt het geluid van de waterval steeds dichterbij en uiteindelijk zullen we bij deze prachtige waterval uitkomen.

Na onze wandeling staat er nog een bezoek aan Banteay Samre op het programma. Banteay Samre staat bekend om zijn schitterende architectuur en beeldhouwwerken. Tot slot van deze dag bezoeken we ook nog een lokaal dorpje, waar we kunnen zien hoe suiker wordt gewonnen uit palmbomen (Sugar Palms).

Overnachting in Siem Reap.

 

Dag 6: Siem Reap – Phnom Penh (O)

Na het ontbijt begeleiden we u naar het busstation van waar u per bus naar Phnom Penh zult reizen, de volgende bestemming van de Rondreis Hoogtepunten Cambodja. Daar aangekomen volgt een transfer naar het hotel.

Indien gewenst kunnen we de busrit ook upgraden naar een binnenlandse vlucht, dit is uiteraard wel duurder.

Overnachting in Phnom Penh.

 

Dag 7: Phnom Penh tour (O)

Vandaag staat compleet in het teken van de ontdekking van Phnom Penh. We brengen een bezoek aan de Koninklijke Universiteit van de Kunst, waar jonge Cambodjanen de kunst van hun voorouders bestuderen. Het meest interessante deel van dit bezoek is de Dans Academy. Hier leren de kinderen de sierlijke bewegingen van hun nationale dansen.

Ook brengen we een bezoek aan het Nationaal Museum dat is toegewijd aan de Khmer en zijn kunst- en beeldhouwwerken. Het grootste deel van de kunst stamt uit het Angkor tijdperk (9e tot 15e eeuw), maar sommige werken dateren uit de 4e eeuw.

Na het Nationaal Museum brengen we ook een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum, een museum dat een diepe, indrukwekkende kijk geeft in de duistere periode van de Rode Khmer. Verder is er nog tijd om de Wat Ounalom Pagode te bezoeken en om te shoppen op de Russische markt Phsar Tuol Tompong.

Overnachting in Phnom Penh.

 

Dag 8: Phnom Penh Highlights tour + transfer naar Sihanoukville (O)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode, het meest heilige gebouw van Cambodja. Tevens bezoeken we de legendarische tempel van Wat Phnom waar de stad Phnom Penh naar is vernoemd.

Na deze bezoeken volgt een transfer naar Sihanoukville, dit is de laatste bestemming van de Rondreis Hoogtepunten Cambodja.

Overnachting in Sihanoukville.

 

Dag 9: Dag ter vrije besteding (O)

U heeft deze dag vrije tijd en u kunt genieten van het prachtige strand en daar bijkomen van alle prachtige ervaringen die u heeft opgedaan tijdens de afgelopen week.

Overnachting in Sihanoukville.

 

Dag 10: Dag ter vrije besteding (O)

Net als de dag hiervoor, kunt u ook vandaag genieten van het strand. Ook kunt u op eigen gelegenheid diverse andere stranden bezoeken. Daarnaast kunt u onder andere eiland hoppen, snorkelen, duiken, vissen en een boottocht maken door mangrovebossen.

Overnachting in Sihanoukville.

 

Dag 11: Vrije tijd + transfer naar Phnom Penh + vertrek vanuit Phnom Penh (O)

Na het ontbijt heeft u vrije tijd totdat we u ophalen voor een transfer naar het vliegveld van Phnom Penh, het eindpunt van de Rondreis Hoogtepunten Cambodja. Op het vliegveld nemen we afscheid en zult u terug naar huis of naar uw volgende bestemming vliegen.

 

Prijzen & Uitgangspunten Rondreis Hoogtepunten Cambodja

 

Voor deze rondreis gelden onderstaande uitgangspunten en prijzen (onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid). De rondreis betreft slechts een voorbeeld, wijzigingen zijn mogelijk!

Pakket: 11D/10N Rondreis Hoogtepunten Cambodja
Prijzen per persoon
Periode 01-10-2017 t/m 30-09-2018
(excl. 20-12 t/m 05-01 en 13 t/m 19-02)
Aantal deelnemers
2 3-5 6-9 10-14 15 of meer
Middenklasse, 3* hotels € 791,- € 728,- € 654,- € 575,- Op aanvraag
Tussenvorm, 4* hotels € 940,- € 877,- € 803,- € 725,- Op aanvraag
Luxe, 5* hotels (voor zover mogelijk) € 1440,- € 1378,- € 1304,- € 1225,- Op aanvraag
Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele toeslagen voor het piekseizoen (o.a. de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw) en exclusief eventuele last minute toeslagen. Vraag de prijs op die geldig is in uw situatie!

 

INBEGREPEN bij de Rondreis Hoogtepunten Cambodja:

 • Alle hotelovernachtingen.
 • Alle activiteiten en excursies zoals omschreven in het programma.
 • De maaltijden zoals genoemd in de reisbeschrijving (O = Ontbijt, L = Lunch en D = Diner). Nog niet inbegrepen maaltijden tijdens excursies zijn eenvoudig bij te boeken.
 • Lokale Engels sprekende gidsen (verschillend per bestemming).
 • Al het benodigde vervoer voor de transfers, activiteiten en excursies zoals omschreven in de reisbeschrijving (tenzij anders vermeld).
 • Bus van Siem Reap naar Phnom Penh (met airco).
 • Alle entreegelden e.d. voor de te bezoeken onderdelen zoals genoemd in de reisbeschrijving (tenzij anders vermeld).

NIET INBEGREPEN bij de Rondreis Hoogtepunten Cambodja:

 • Internationale vluchten, vraag ons naar de mogelijkheden voor de door u gewenste data via ons offerte aanvraagformulier.
 • Last-minute en piekseizoen toeslagen (vraag ons naar de exacte reissom voor de door u gewenste vertrekdatum).
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Kosten voor het verkrijgen van een visum voor Cambodja.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de Rondreis Hoogtepunten Cambodja. Laat het ons even weten indien u vooraf maaltijden wilt bijboeken.
 • Persoonlijke uitgaven tijdens de Rondreis Hoogtepunten Cambodja (souvenirs, wasservice etc.)
 • Vroeger inchecken en/of later uitchecken bij hotels.
 • Fooien voor gidsen, chauffeurs en andere betrokkenen.
 • Alle overige diensten / onderdelen die niet zijn genoemd onder het kopje ‘INBEGREPEN bij de Rondreis Hoogtepunten Cambodja’.

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. DP Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

DP Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302.